Walt Wilkins, Bill Small & Bart de Win

Americana Mondays
ma 14 nov ’22 20:15 uur


Walt Wilkins: gitaar, zang
Bill Small: gitaar, zang
Bart de Win: piano, accordeon, zang

ma 14 nov ’22
20:15 uur
  • ma 14 nov ’22
    20:15 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Walt Wilkins is een Texaanse singer-songwriter met een groot hart, een nog grotere stem en een reputatie die ondanks zijn bescheidenheid tot ver buiten Texas reikt. Met eigen songs die door collega's als Ricky Skaggs en Kenny Rogers zijn gecoverd en een encyclopedische kennis van de Amerikaanse liedcultuur is hij een veelgevraagde muzikant. In Texas heeft hij zijn eigen festival: Waltstock & Barrel. Hij beschouwt Nederland als zijn tweede thuisland, sinds hij hier in 2008 voor het eerst speelde, toen samen met Sam Baker.

Ook al vanaf het begin een trouwe metgezel en kundige begeleider op gitaar is Bill Small, die daarnaast ook zelf mooie nummers schrijft. Bill speelt al in bands vanaf zijn tienerjaren in New Jersey en woont alweer een jaar of 15 in Texas, in het kunstenaarsplaatsje Wimberley, waar hij zich voltijds bezighoudt met muziek en met coaching.

Bart de Win, die doordeweeks les geeft op de conservatoria van Rotterdam en Utrecht, ken je misschien van zijn eigen band Tip Jar, of van Matthews Southern Comfort, de band rond Engelsman Iain Matthews. Het is ook goed mogelijk dat je Bart hebt zien optreden met o.a. Birds of Chicago, Kevin Welch, Richard Lindgren of Sam Baker.

Maar bovenal werken Walt, Bill en Bart al 12 jaar intensief samen, zowel op het podium als in de studio. De drie muzikanten vormen dan ook een hecht en volkomen op elkaar ingespeeld team.


Tijdschema

19:30 uur: Deuren Meneer Frits open

20:15 uur - 22:00 uur: Walt Wilkins, Bill Small & Bart de Win

23:00 uur: Sluiting Meneer Frits

Let op: Dit is ongeplaceerd concert, dus je kunt zelf je plekje aan een (sta)tafel kiezen.