Lunchpauzeconcert

Fresh from the Oven (Fontys), Martin Kaptein (piano)
do 15 sep ’22 12:30 uur
do 15 sep ’22
12:30 uur

Martin Kaptein is een Nederlandse pianist, die overtuigt is, dat muziek en filosofie nauw met elkaar verbonden zijn. Op dit moment is Martin druk met het promoveren en uitvoeren van stukken van de Russische componist Alexander Skrjabin. Martin heeft recitals gepland voor, onder andere, het Europees Skrjabin Genootschap en het Grachtenfestival. Ook werkt Martin aan zijn eigen initiatief, de Scriabin Club, met als doel om cultureel bewustzijn te promoveren.

In 2020 werd Martin finalist van het Grachtenfestival concours. Dit festival gaf Martin de mogelijkheid om over heel Nederland concerten uit te voeren. Martin won het beroemde “St. Cecilia International Piano Competition” concours in Porto, Portugal in 2015, waar hij in de volgende jaren herhaaldelijk voor recitals werd uitgenodigd. In 2019 won Martin met zijn trio het kamermuziek concours aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Martin studeerde en blijft bij beroemde musici, zoals Michail Markov, Frank van de Laar en Vitaly Samoshko door studeren. Hij is in bezit van een bachelor diploma, en studeert op dit moment aan de Fontys Hogeschool in Tilburg voor zijn master opleiding. Martin is ook een gepassioneerde piano docent, met reeds rijke ervaring en een grote piano praktijk.