Dick de Graaf Quartet: Festive

Blue Note ClubSessions
za 10 dec ’22 17:00 uur


Dick de Graaf: tenorsaxofoon, composities
Barry Green: piano
Jos Machtel: contrabas
Pascal Vermeer: drums

za 10 dec ’22
17:00 uur
  • za 10 dec ’22
    17:00 uur
    Stadsfoyer
    Geweest

Als Nederlandse nestor van de jazz saxofoon combineert Dick de Graaf al veertig jaar lang zijn vernieuwende muzikale ideeën met een warm en diep saxofoongeluid. Zijn virtuoze improvisaties lijken op grillig geconstrueerde bouwwerken van een fantasievolle architect. Met zijn Quartet nam hij onlangs het nieuwe album Festive op met pakkende, speelse stukken die virtuoos spel laten horen maar altijd toegankelijk zijn. 

 

In zijn eigen woorden: “Ik zie mijn muziek als een gastvrije ontvangstkamer waar muzikale elementen uit allerlei stijlen welkom zijn. Zolang ze ons als band maar inspireren tot verrassende ritmes, warmbloedige solo’s en aanstekelijk speelplezier.”  Kortom, virtuoze jazz zoals je die op de zaterdagmiddag wil meemaken.

 

Op de hoogte blijven van Blue Note ClubSessions? 

 

Bekijk het Facebook event 

Op de zaterdagmiddag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij de Blue Note ClubSessions. In de Stadsfoyer gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top live muziek.


Blue Note ClubCard

Voor € 75,- koop je een Blue Note ClubCard die je toegang geeft tot maar liefst 10 Blue Note ClubSessions. Dat is € 25,- korting ten opzichte van losse tickets. Deze ClubCard is geldig voor het seizoen 2022/2023 en kun je hier bestellen. Je kunt de ClubCard ophalen bij het ticketbureau op vertoon van je bestelbevestiging.


Tijdschema

De deuren van de Stadsfoyer openen om 16:00 uur, dan kunt u alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00.