Lunchpauzeconcert

Score Collective
do 8 dec ’22 12:30 uur
do 8 dec ’22
12:30 uur
  • do 8 dec ’22
    12:30 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, buigt zich in dit programma over het werk van de Deense componist Per Nørgård, die dit jaar 90 wordt - en wiens Opus 1, Kvintet, volgend jaar de respectabele leeftijd van 70 jaar bereikt. In de afgelopen zeven decennia speelden in zijn componeren aspecten als ondermeer serialisme, minimalisme, spectralisme, en Oosterse filosofie en muziek een rol - en in zijn oeuvre is de stem prominent aanwezig.

Uit Nørgårds oeuvre stelden Cora Burggraaf en Arnold Marinissen een programma samen met composities uit alle zeven decennia. Daarmee wordt het werk van een componist die in Nederland maar sporadisch te horen is in alle rijkdom op het podium gebracht. Cora Burggraaf, die in 2021 al bij Score Collective te gast was, studeerde de werken met de studenten in, en tekent voor de mise-en-scène.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!