© Michal Augustini

Martin Harley

Americana Mondays
ma 6 feb ’23 20:15 uur
ma 6 feb ’23
20:15 uur
  • ma 6 feb ’23
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

De uit de UK afkomstige singer songwriter Martin Harley is een meester in het bespelen van de Weissenborn (Hawaiiaanse akoestische lapsteel). Zijn muziek is diep geworteld in de blues, roots en americana en de Brit is hier succesvol mee, want hij tourt inmiddels al meer dan 20 jaar de wereld rond. Naast een virtuoos gitarist (hij bespeelt ook de dobro en de akoestische gitaar) is Martin Harley ook een begenadigd songwriter en een overtuigende zanger.

Martin heeft inmiddels 8 albums op zijn naam staan, waarvan er 4 in de UK werden opgenomen en 4 aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in Texas en Nashville en onlangs is het laatste album uitgekomen, een samenwerking met Daniel Kimbro en Sam Lewis, met de titel 'Harley, Kimbro, Lewis'. Hij werd diverse malen genomineerd, o.a. in 2018 voor  Best Instrumentalist Best Acoustic Guitarist en Best Blues artist.

Een live concert van Martin Harley is een intense ervaring. Hij weet het publiek op het puntje van de stoel te brengen met zijn virtuoze spel en indringende vocalen gelardeerd met soms humoristische verslagen van zijn tour ervaringen.


Facebook event

Harley offers the listener a masterclass in taste, style and roots blues

Guitarist Magazine