Simeon Walker

Ligconcert
Sound & Silence
zo 5 mrt ’23 20:15 uur
zo 5 mrt ’23
20:15 uur
  • zo 5 mrt ’23
    20:15 uur
    Paterskerk (DOMUSDELA)
    Geweest

De Britse pianist en componist Simeon Walker heeft zich snel ontpopt tot een van de belangrijkste spelers in de moderne klassieke scene, na de release van Mono en Winnow, zijn twee albums tot nu toe. Simeon treedt regelmatig op en toert door het hele Verenigd Koninkrijk en Europa, heeft een aantal artiesten ondersteund waaronder S. Carey, LYR, Sebastian Plano, Loscil & Taz Modi, en heeft opmerkelijke live sets gespeeld op Latitude & Timber Festivals. Hij levert ook een bijdrage aan de eerste officiële Piano Day compilatie van het LEITER label, naast Nils Frahm, Olafur Arnalds en Chilly Gonzales met zijn stuk Reverie.

Simeons recente werk is een terugkeer naar de zachte, introspectieve, op piano gebaseerde instrumentals die hem voor het eerst in de schijnwerpers zetten. Zijn nieuwe EP-reeks Imprints bestaat uit een reeks pianominiaturen die alledaagse vluchtige momenten weergeven; korte momentopnames, gericht op het overbrengen van de emoties en gevoelens ervaren tijdens de lockdowns van de afgelopen jaren, en het benadrukken van het verlangen om buiten en in de open lucht te zijn.

Imprints richt zich op het vastleggen van de authenticiteit en aanwezigheid van Walker's vilten piano - met al zijn bijbehorende kraken en piepen - intiem opgenomen in de omgeving waar de stukken zijn gemaakt en gevoed. Hoewel introspectief en melancholisch, is er ook een gevoel van hoop en verlangen naar openheid en verbinding als we tevoorschijn komen in een nieuwe realiteit. Hierbij worden luisteraars uitgenodigd om stilte, schoonheid en betekenis te vinden in zowel de ruimtes tussen de noten als de noten zelf, terwijl muzikale verhalen worden geweven met elke tedere, intieme uitvoering.

Onderdeel van:
Sound & Silence

Ga lekker liggen en geniet van de prachtigste muziek. Bij de Sound & Silence-concerten gaan er andere zintuigen werken. Je bent veel meer bezig met het luisteren en misschien ook een beetje met het voelen van je lichaam. Liggend luisteren geeft een andere dimensie aan het luisteren van muziek. Zo kun je een concert op een heel andere manier beleven. De avond begint met een bijzondere theebeleving door theesommelier Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms en een openingsmeditatie en enkele ontspannende yogahoudingen door Erik Gijselhart van Licht op Yoga. Neem je eigen (yoga)matje, kussen en dekentje mee en geniet liggend van de muziek!

Theebeleving

Bij binnenkomst wordt er een speciale thee geserveerd door theesommelier Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven. Deze kruideninfusie is specifiek geselecteerd, die past bij de muziek van Sound & Silence. 

Björn maakt een cafeïnevrije zoete melange op basis van honeybush, blauwe bessen, rozenbottel en hibiscus, zonder aroma's uiteraard. Hij heeft gekozen voor een kruidenthee met een zachte, honingachtige smaak. Het aftreksel van de Honeybush struik (ook wel Kaapthee) genoemd, wordt al sinds de 18e eeuw gedronken door de Afrikaanse volksstam "Khoi'. De struik dankt zijn naam aan de geur die zij verspreidt als deze met weelderige gele bloemen in bloei staat.


Meditatie


 
De avond wordt ingeleid met een openingsmeditatie door Erik Gijselhart, eigenaar van yogastudio Licht op Yoga in Eindhoven. Hierbij zal de energie wat zachter worden om zo een fijne overgang te creëren naar het concert. De meditatie wordt gevolgd door wat oefeningen die helpen om los te laten zodat de zintuigen nog wat beter geprikkeld kunnen worden. Ervaring voor deze oefeningen is niet vereist.


Locatie

Dit concert vindt plaats in De Paterskerk, bij DomusDela, bereikbaar via Kanaalstraat 4. Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.