Old Salt

Americana Mondays
ma 27 feb ’23 20:15 uur
ma 27 feb ’23
20:15 uur
  • ma 27 feb ’23
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Old Salt is een internationale americanaband, gevestigd in Gent. Het gezelschap is gegroepeerd rond de New Yorkse zanger Dan Wall, die ook banjo, viool en mondharmonica speelt. Toen hij in 2013 de oversteek naar Europa maakte ontmoette hij een aantal muzikanten met wie het goed klikte en waarmee hij de basis legde voor het gezelschap dat deze avond zal optreden. Inmiddels bestaat de kern van de groep naast Dan Wall uit Lotte Remmen op viool en zang en Johannes Wanynn op gitaar en zang, beiden afkomstig uit Belgie. En speciaal voor dit concert worden ze aangevuld met de Chileense contrabassist Tomas Peralta.

Old Salt brengt een aanstekelijke mix van originele en traditionele muziek waarin invloeden van straatmuziek uit New Orleans, folk uit de Appalachen en Europese volksmuziek zijn te horen. Dit alles wordt bijeengebracht in bijzondere arrangementen die de grenzen van het genre opzoeken.

In 2019 bracht de band het album 'Commons' uit, waarop zowel persoonlijke als maatschappelijke thema's worden vertaald in een mix van originele en traditionele composities en arrangementen. En onlangs bracht Old Salt het 5 track mini album 'Live in Room 13' uit, waarop enkele thema's uit de coronaperiode worden vertaald, zoals eenzaamheid, hoop en verlies.

In 2017 ontving het gezelschap de 'European World of Bluegrass' award. Een live optreden van Old Salt is áltijd een prachtige ervaring. Natuurlijk door de geweldige muziek, maar ook zeker door het enthousiasme en de virtuositeit van de band.

Onderdeel van:
Popmuziek