Verploegen, Verhoeff & Van der Westen

Blue Note ClubSessions
za 11 feb ’23 17:00 uur
za 11 feb ’23
17:00 uur

Ondanks hun verschillende muzikale achtergronden vonden Verploegen, Verhoeff & van der Westen elkaar in hun gemeenschappelijke interesse voor intieme kamerjazz. Zij treden al meer dan twintig jaar op met zowel hun eigen composities als het klassieke jazzrepertoire.

 

Hun vermogen om hun muzikale persoonlijkheden te laten samensmelten tot een warm en communicatief collectief geluid wordt al sinds hun eerste optredens door critici geprezen.

 

Trompettist en Flugelhorn-speler Angelo Verploegen trad voor het eerst op met gitarist Ed Verhoeff en bassist Eric van der Westen in 2001, nadat ze alle drie een lange muzikale carrière hadden gehad in grotere bezettingen en projecten. Dit trio bracht hen terug naar de kern – “zoals in een goed gerecht zijn er soms geen extra ingrediënten nodig” zegt Verploegen. Tijdens de pandemie vonden ze het perfecte moment om hun samenwerking te hernieuwen.

 

Het kamerjazztrio besloot een klein portret van de nacht te schilderen op een nieuw album. Een muzikale reis via parels uit The American Songbook, geïnterpreteerd door drie grootmeesters uit de Nederlandse jazz. When Night Falls is een ode aan de nacht in al haar vormen; van de schemering tot aan de morgenstond. Het wonderschone album beleeft bij Blue Note ClubSessions de integrale live uitvoering.

Op de zaterdagmiddag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij de Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top live muziek.


Blue Note ClubCard
Voor € 75,- koop je een Blue Note ClubCard die je toegang geeft tot maar liefst 10 Blue Note ClubSessions. Dat is € 25,- korting ten opzichte van losse tickets. Deze ClubCard is geldig voor het seizoen 2022/2023 en kun je hier bestellen. Je kunt de ClubCard ophalen bij het ticketbureau op vertoon van je bestelbevestiging.


Tijdschema 
De deuren van Meneer Frits openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00.  

Blijf op de hoogte van alle updates van dit concert en meld je aan op het Facebook Event.

Bekijk Facebook Event