Tommy Emmanuel

BRIDGE Festival presents
i.s.m. Effenaar
vr 7 apr ’23 20:15 uur
vr 7 apr ’23
20:15 uur
  • vr 7 apr ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Tommy Emmanuel, de gitaarlegende uit Australië, komt voor een fantastisch concert naar Muziekgebouw Eindhoven! Door gitaarkenners wordt Tommy beschouwd als een van de beste gitaristen ter wereld, en dat is niet zomaar! Hij heeft samengewerkt met de grootste artiesten, zoals Eric Clapton en John Denver, en werd tweemaal genomineerd voor een Grammy Award.

Voor wat Tommy Emmanuel solo doet, zouden normaal gesproken wel drie of meer muzikanten nodig zijn. Wie anders kan het ritme neerleggen, de riff spelen én de melodie zingen op slechts één akoestische gitaar, zoals Tommy doet met nummers als 'Day Tripper'? Tommy brengt met dit concert een complete verzameling van zijn eigen nummers, allemaal rijk aan rijpe melodie en zijn aanstekelijke vrolijkheid en optimisme.


Support act: Mike Dawes

Mike Dawes wordt geprezen als een van 's werelds beste moderne akoestische gitaristen. Hij werd tweemaal achtereen door Total Guitar Magazine & MusicRadar uitgeroepen tot 'Best Acoustic Guitarist in the World'. Ook heeft hij de studio mogen delen met meerdere Grammy award-winnende en Rock n Roll Hall of Fame ingewijde artiesten. Daarnaast was hij te zien in diverse films en TV-series (zoals Better Call Saul) en bereikte meer dan 100 miljoen views voor zijn solocovers van bekende nummers.

“When I was a kid, I wanted to be in show business. Now, I just want to be in the happiness business. I make music, and you get happy. That’s a good job.

Tommy Emmanuel