Classic Legends

De klassiekers zoals je ze nog nooit gezien hebt!
zo 18 jun ’23 15:00 uur


Mrs. Ksenyia Bakhiritdinova (Kyiv National Opera), sopraan
Mr. Alexei Brontanovich, tenor
Mr. Sergii Zamytskyi (Kharkiv National Opera), bas
Mrs. Albina Contancia, mezzosopraan

zo 18 jun ’23
15:00 uur
  • zo 18 jun ’23
    15:00 uur
    Grote Zaal

Wegens productionele omstandigheden is dit concert helaas geannuleerd. Er komt geen vervangende datum voor dit concert. Tickethouders zijn via e-mail op de hoogte gebracht.


Classic Legends, in het leven geroepen in de Royal Albert Hall in London en bewerkt door Grand Opera Productions, is hét grote spektakelconcert met het mooiste uit de klassieke muziek. De 60 muzikanten van de prestigieuze Grand Symphonique, begeleid door het chorus van de Oekraïense Opera en door internationale solisten, bezorgen je een onvergetelijke middag.

De stukken die op het programma staan zijn voor het merendeel zeer bekende en populaire melodieën die al werden uitgevoerd door de grootste namen uit de operawereld, zoals Nessun Dorma door Pavarotti, Carmen door Elīna Garanča en Madame Butterfly door Maria Callas. Toch kan je tijdens het concert ook een paar verborgen pareltjes ontdekken, waaronder ‘Melody’ van de Oekraïense componist Myroslav Skoryk, in een interpretatie op het podium door Bogdana Pivnenko, de Paganini van Oekraïne!

Vanwaar ‘Legends’? Omdat de selectie bestaat uit enkele van de meest opmerkelijke stukken omwille van hun muzikaal karakter, maar ook omdat de bedenkers de muzieknoten onderstrepen met licht, lasers en vuurwerk, om van dit prachtig concert een waar spektakel te maken! Er wordt ook op subtiele wijze verwezen naar de geschiedenis en de bijzonderheden van enkele van de voorgebrachte stukken.