Euregio Jeugdorkest

Moeder Aarde
For the love of music
zo 21 mei ’23 14:30 uur

Hans Casteleyn, dirigent

zo 21 mei ’23
14:30 uur
  • zo 21 mei ’23
    14:30 uur
    Grote Zaal

Het Euregio Jeugdorkest (EJO) strijkt opnieuw neer in Muziekgebouw Eindhoven! Het orkest is opgericht in 1985 en is een ruim 90-koppig symfonieorkest dat getalenteerde jongeren (14 tot 25 jaar) uit Vlaamse en Nederlandse muziekacademies en conservatoria de kans biedt om in orkestverband te musiceren en podiumervaring op te doen. Omdat zowel het pedagogisch project als de muzikale beleving van onze leden en toeschouwers voor het EJO van cruciaal belang zijn, stelt de dirigent elk jaar twee diverse programma's samen, waardoor elk orkestlid én jij als publiek voldoende geprikkeld worden.

Wanneer een musicerende jongere voelt dat hen met hun instrument een trapje hoger willen, of de wondere wereld van het symfonische genre binnen de klassieke muziek wilt ontdekken, kan het EJO hun die kans bieden. Omdat doorstroming belangrijk is, wordt jaarlijks ongeveer 20% van het orkest vernieuwd, na natuurlijke uitstroming.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.