Boaz

Vrolijke country gitaarsongs
Americana Mondays
ma 27 mrt ’23 20:15 uur
ma 27 mrt ’23
20:15 uur
  • ma 27 mrt ’23
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Boaz Roelevink, geboren in het Friese stadje Franeker, verhuisde toen hij anderhalf jaar was met zijn familie naar Kaapstad, Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden. Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenjacht We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek.

En zo begon hij zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als veelbelovend resultaat het album ‘Keep It Simple’, met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. Dingen die hij mee heeft gemaakt en koestert. Over zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed. Maar altijd vanuit een het-glas-is-halfvol-benadering.


Support act: Gos Rosling

Gos Rosling, een 27 jarig jonge maar oude ziel, geboren in Nederland, grootgebracht in Belgisch Limburg, schrijft en speelt nummers uit het hart. Trieste humor, op poëzie geïnspireerde songteksten en melancholie tot op het bot. Rosling heeft al twee releases, ‘Birdie’ en ‘Crossroads’, op zijn naam staan en zijn derde song ‘Home’ staat ook klaar voor dit voorjaar.

Afgelopen jaar heeft hij al een aantal prachtige shows kunnen neerleggen op festivals zoals Genk on Stage en Suikerrock. Ook in het club milieu heeft hij al mogen vertoeven in zalen zoals Muziekodroom en De Nieuwe Anita (Amsterdam). Ook heeft Gos het voorprogramma mogen voorzien voor artiesten als Milo Meskens, Marble Sounds en BLUAI.