© Etienne Tordoir

Paul Carrack

The Man with the Golden Voice
zo 28 mei ’23 20:15 uur
zo 28 mei ’23
20:15 uur
  • zo 28 mei ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal
    Geweest

Na zijn waanzinnige concert in 2018 keert Paul Carrack in 2023 terug naar Muziekgebouw Eindhoven met zijn 6-koppige band. Pauls 'Golden Voice' staat bekend om wereldwijde hits als 'How Long', 'Tempted', 'Over My Shoulder' en 'Living Years', welke zelfs voor een Grammy genomineerd werd. Als toetsenist speelde hij met wereldartiesten als Eric Clapton, Ringo Starr, Elton John en BB King. Ook werkte hij samen met o.a. The Eagles, Linda Rondstadt, Michael McDonald, Tom Jones en Diana Ross. De afgelopen jaren gebruikte hij zijn tijd om het nieuwe album 'ONE on ONE' op te nemen, een set van 9 soulvolle nieuwe composities en een geweldige cover van 'Behind Closed Doors'. Dit wordt een avond die je niet wilt missen!

Support act: Celine Cairo

Celine Cairo is een Amsterdamse singer-songwriter wiens muziek het best te omschrijven is als sophisticated indie pop. Ze debuteerde met een door Fink opgenomen EP, bracht in 2016 haar debuutalbum "Free Fall” uit en won daarmee de Zilveren Notenkraker. Met haar gelaagde melancholie en aangrijpende stem stond Celine in het voorprogramma van o.a. HAEVN, Dodie, Asgeir en Alex Vargas. Daarnaast stond ze op ESNS en gaf ze afgelopen jaar in mei een concert in Muziekgebouw Eindhoven.

Op 27 augustus 2021 kwam haar nieuwe album 'Overflow' uit. Ze werkte drie jaar lang tussen Londen en Amsterdam aan de nieuwe songs, waar ze samenwerkte met de Brit Tim Bran (London Grammar, Birdy, HAEVN) en de Duitser Benjamin Rheinlander (Laura Sjin, Benedict, Dave Buddha). Het resultaat is een sterk popalbum met daarop een mix van akoestische instrumenten, subtiele elektronica en haar kenmerkende stem. Celine’s verhalende lyrics over opgroeien in een snel veranderende en digitaliserende wereld zijn de kers op de taart.