Trio dos Anciões ft. WAKA

Een hedendaags samba-jazz geluid
Blue Note ClubSessions
za 11 mrt ’23 17:00 uur
za 11 mrt ’23
17:00 uur
  • za 11 mrt ’23
    17:00 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Wil je een zwoele zomeravond op Copacabana beach, waar warme bossanova klanken weergalmen? Of toch liever een uitbundig carnaval in het centrum van Rio de Janeiro? U krijgt het bij deze Blue Note ClubSessions allebei: dit fantastische jonge trio geeft zijn eigen moderne interpretatie aan de energieke, dansbare Braziliaanse samba door het te mixen met virtuoos jazz samenspel.

 

Trio dos Anciões werd opgericht in februari 2020 door drie jazzmuzikanten, die elkaar op het Conservatorium van Amsterdam hebben leren kennen. Door hun gemeenschappelijke interesse in Braziliaanse muziek (met name in samba) zijn zij samen op zoek gegaan naar een hedendaags samba-jazz geluid.

 

De arrangementen maken gebruik van ritmische elementen als basis voor improvisaties. Deze zijn afkomstig uit samba, maar ook uit andere Afro-Braziliaanse tradities, zoals Forró, Maracatu, Jongo en Ijexá. Speciaal voor deze gelegenheid is de Japanse zangeres WAKA van de partij; het wordt een exotische middag!

Blijf op de hoogte van al het leuks dat je te wachten staat en meld je aan op het Facebook Event.

Bekijk het Facebook Event

Op de zaterdagmiddag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij de Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top live muziek.


Blue Note ClubCard

Voor € 75,- koop je een Blue Note ClubCard die je toegang geeft tot maar liefst 10 Blue Note ClubSessions. Dat is € 25,- korting ten opzichte van losse tickets. Deze ClubCard is geldig voor het seizoen 2022/2023 en kun je uitsluitend bij ons Ticketbureau bestellen.


Tijdschema

De deuren van Meneer Frits openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.