Thibaut Garcia

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
wo 10 mei ’23 20:15 uur
wo 10 mei ’23
20:15 uur
  • wo 10 mei ’23
    20:15 uur
    de Kapel (DOMUSDELA)
    Geweest

Hij won de eerste prijs van het prestigeuze concours Guitar Foundation of America (USA) in 2015, 'Révélation Instrumentale' van de Victoires de la Musique Classique in 2019 en was BBC New Generation Artist (2017 - 2019): Thibaut Garcia heeft zich geleidelijk gevestigd als één van de meest begaafde, klassieke gitaristen van zijn generatie. Hij geeft een concert tijdens het BRIDGE Festival op 10 mei in de Kapel (DomusDela).

Dit is een akoestisch concert.

Thibaut Garcia is vandaag de dag te gast bij de belangrijkste concertzalen en festivals ter wereld: Wigmore Hall in Londen, Konzerthaus Wien, Concertgebouw Amsterdam, Tsjaikovsky Hall in Moskou, Festival Radio France Occitanie Montpellier, Salle Bourgie in Montreal, Philharmonie de Paris, Théâtre des Champs-Elysées, Grands Interprètes in Toulouse, Palau de Musica in Barcelona, Festival Musiq'3 in Brussel, Auditorium de Bordeaux, Seine Musicale en Grand Théâtre de Provence. Op 10 mei reist hij af naar Eindhoven om een indrukwekkend concert te geven in het kader van BRIDGE Festival.

Thibaut Garcia is sinds 2016 een Warner Classics/Erato artiest. Na 'Leyendas' in 2016, 'Bach Inspirations' in 2018, 'Aranjuez' in 2020 verschijnt in het najaar van 2021 zijn album 'À sa guitare' in duet met de werldeberoemde countertenor Philippe Jarrousky. Zijn project 'Barrios' verschijnt in het najaar van 2023. Voor zijn opnamen ontving hij o.a. de Choc de Classica, de Diapason d'Or en was hij Gramphone Editor's Choice.

Onderdeel van

Dit concert is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd concert. Er is dus vrije plaatskeuze.

Programma

Agustín Barrios Mangoré - Las Abejas; Una limosna por el amor de Dios; Maxixe; Choro da saudade ; Un sueno en la floresta; Vals nrs. 3 & 4
Regino Sainz de la Maza - Rondena; Sacrificio
Isaac Albeniz - Asturias
Mauro Giuliani - Rossiniana nr. 1, op. 119

Eén van de meest veelbelovende jonge hedendaagse gitaristen

Classical Guitar