Henk Kraaijeveld Quintet

Zwevende melodieën en spirituele teksten
Blue Note ClubSessions
za 6 mei ’23 17:00 uur


Henk Kraaijeveld - Zang
Daan Herweg - Piano
Paul van der Feen - Saxofoon
Tobias Nijboer - Bas
Roberto Pistolesi - Drums

za 6 mei ’23
17:00 uur
  • za 6 mei ’23
    17:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld een unieke plek in.  De prijswinnende zanger en componist ontwapent het publiek met zijn warme stem en lichtvoetigheid. Als jazz ‘geschoolde’ muzikant geeft Henk hoe dan ook de voorkeur aan ‘mysterie boven mastery’, wat hem de vrijheid geeft zich zowel in donkere als heldere hoeken te laten leiden.

 

Zijn avontuurlijke liedjes brengen zijn liefde voor poëzie en improvisatie samen, geïnspireerd door o.a. soefi-dichter Rumi, Pat Metheny, Bobby McFerrin en Sting. Invloeden die terug te vinden zijn op zijn nieuwste album Patches of Sky op nummers als Patience, met zijn zwevende melodie en spirituele teksten en Long Road, gebaseerd op de beroemde Peaky Blinders Netflix-serie. Tegelijkertijd schuwt Henk het gebruik van humor niet, door online daten op de hak te nemen in Commonly Unique Individual Casualness en schrijft hij over een mol die naar de maan wil vliegen.  Een spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek, is gegarandeerd. Zorg dat je dit niet mist! 

Blijf op de hoogte van al het leuks dat je te wachten staat en meld je aan op het Facebook Event. 

Bekijk het Facebook Event

Op de zaterdagmiddag wisselen gevestigde namen en verrassend opkomend talent uit de hedendaagse jazz- en soulscene elkaar af in een ongedwongen clubsetting bij de Blue Note ClubSessions. In Meneer Frits gaat ontmoeten hierbij optimaal samen met genieten van top live muziek.


Blue Note ClubCard

Voor € 75,- koop je een Blue Note ClubCard die je toegang geeft tot maar liefst 10 Blue Note ClubSessions. Dat is € 25,- korting ten opzichte van losse tickets. Deze ClubCard is geldig voor het seizoen 2022/2023 en kun je uitsluitend bij ons Ticketbureau bestellen.


Tijdschema

De deuren van Meneer Frits openen om 16:00 uur, dan kun je alvast genieten van een drankje en een jazz-DJ. Het live concert start om 17:00 uur en zal tot 18:15 uur duren. Om het geheel goed af te sluiten, draait de jazz-DJ tot 19:00 uur.