Mercy John

Grootse dynamiek en een warme stem
Americana Mondays
ma 8 mei ’23 20:15 uur
ma 8 mei ’23
20:15 uur
  • ma 8 mei ’23
    20:15 uur
    Meneer Frits
    Geweest

Bij dit Americana Mondays-concert steekt de Nederlandse singer-songwriter en gitarist Mercy John samen met zijn pianiste Kirsten Boersma zijn songs in een akoestisch jasje. Deze avond zingt Mercy niet alleen zijn bloedmooie songs, maar vertelt hij je ook de verhalen achter zijn nummers. Kortom een mooi inkijkje in het leven van de zanger. Mercy John schreef nummers met diverse artiesten als Niels Geusebroek, Rolf Sanchez en schreef zelfs samen met Danny Vera de megahit 'Roller Coaster'. Afgelopen oktober kwam Mercy's derde studioalbum ‘Nights On Fire’ uit, welke hij natuurlijk laat horen tijdens dit concert.

Support act: Rosa Spruit

Kraakheldere stem met een lichte country snik. ‘Nachtegaal van de Hutten’ het boerengehucht in het verre buitengebied van Bergeijk waar ze vandaan komt. Popmuziek met een akoestische gitaar als kleurenpalet en melancholie als belangrijk wapen. Recent bracht ze haar eerste singles uit. Rosa's nummer ‘Tussen Stad en Platteland’ werd door vele zenders opgepikt. Het gelijknamig album komt in juni 2023 uit. Daarna volgen in het najaar de eerste singles van haar tweede album, geheel gevuld met eigen nummers. Op 8 mei speelt ze voornamelijk eigen werk van dat tweede album.

Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat altijd strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en als schouder dienstdoende Hammond, die oprechtheid in zijn woorden vol zelfkritiek - het is om te janken zo mooi.

OOR Magazine