Lunchpauzeconcert

Trio Miro
do 30 mrt ’23 12:30 uur
do 30 mrt ’23
12:30 uur
  • do 30 mrt ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Trio Miro is een pas opgericht ensemble, gevestigd in Keulen. Hun lust voor muziek maken wordt ondersteund door ruime kamermuziekervaring. Met zowel klassiek repertoire als minder bekende stukken presenteren ze een verscheidenheid aan muzikale stijlen.

Klara Gronet

Klara Gronet, geboren in 2000 in Warschau en afgestudeerd aan het Conservatorium Maastricht o.l.v. Prof. Robert Szreder, doet momenteel haar Master in de klas van Mihaela Martin in HfMT Keulen. Ze won een aantal nationale en internationale concoursen en gaf verschillende veelgeprezen solorecitals in Polen en Nederland, als soliste bij orkesten. Ze heeft opgetreden in het Concertgebouw (Amsterdam), Mozarteum (Salzburg), National Philharmonic (Warschau) en vele andere zalen. Klara Gronet bespeelt een zeer waardevolle viool van Max Muller (Amsterdam 1928) die in bruikleen is gegeven door M. C. Rijsemus (Maastricht).


Hugo Eedle

Hugo Eedle, een 24-jarige cellist uit Dumfries, Schotland, studeerde voorheen aan het Royal College of Music in Londen en studeert momenteel aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Thomas Carroll. Hij heeft in het symfonieorkest van Chetham gespeeld op locaties als de Royal Festival Hall, Bridgewater Hall, Milton Court en Dukes Hall. Ook heeft hij veel concerten gegeven in Chetham's, in The Royal College of Music en in Keulen, en is zeer toegewijd aan kamermuziek, en heeft met zijn kwartet opgetreden in het RNCM, Barratt Due Musikkinstitutt in Noorwegen, en de Bridgewater Hall. Hugo wordt momenteel gesteund door de Holywood Trust Award, en won onlangs de Beatrice Huntington Award voor cellisten.


Georgy Voylochnikov

Georgy Voylochnikov werd geboren in Voronezh (Rusland). Tijdens zijn studie in Gnessins Muical College en het Conservatorium van Moskou won hij verschillende prijzen zoals het Scriabin Concours in Moskou en het Takamatsu Concours in Japan. Vanaf 2014 is hij gevestigd en studeert hij Artist Diploma bij Prof. I. Scheps en van 2019 tot 2022 kamermuziek bij Prof. A. Spiri aan de HfMT Köln. In die tijd was Georgy deelnemer aan Tchaikovsky International Competition en was hij halve finalist van Telekom Beethoven Competition in Bonn. Sinds 2021 is Georgy lid van het Malewitsch Ensemble, dat werd geselecteerd voor een cd-productie door de muziekuniversiteit van Keulen en Radio WDR3 "Taste the Best - the Stars of Tomorrow".