Dominic Seldis

Favourites
Klassiek met een twist
zo 18 feb ’24 14:30 uur
zo 18 feb ’24
14:30 uur
  • zo 18 feb ’24
    14:30 uur
    Grote Zaal

Dominic brengt in Favourites zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. Favourites is het vervolg op Music, Maestro!, deel twee van de persoonlijke reis van Dominic. Het vertelt over zijn komst naar Nederland en hoe zijn leven daardoor in positieve zin veranderd is. Muziek is de rode draad in zijn leven en het publiek leert Dominic beter kennen door amuserende anekdotes uit zowel zijn persoonlijke als professionele leven.

De voorstelling Favourites is ‘a feast for the eyes and ears’, voor muziekliefhebbers van jong tot oud. Dominic speelt samen met zijn tienkoppige orkest zijn favoriete muziek en die is zeer gevarieerd. Natuurlijk komt er klassieke muziek voorbij, maar ook diverse andere genres passeren de revue, denk aan filmmuziek, jazz en folk. De verhalen en de muziek worden gecombineerd met verrassende visuele aspecten, een spectaculaire enscenering en ‘a touch of magic’. 

Dominic is sinds 2008 1e solo-contrabassist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra,  Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider.

Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid in het populaire AVROTROS-programma Maestro.