© Mark Engelen

Dominic Seldis

Dominic Seldis' Favourites
Klassiek met een twist
zo 18 feb ’24 14:30 uur
zo 18 feb ’24
14:30 uur

Dominic brengt in Dominic Seldis’ Favourites zijn twee grootste liefdes samen - muziek en verhalen vertellen. Zijn hele leven bestaat uit bijzondere muzikale momenten en fascinerende gebeurtenissen die hem tot één van de meest herkenbare en geliefde gezichten van de klassieke muziek in Nederland hebben gemaakt.

Dominic Seldis’ Favourites wordt een persoonlijke show waarin Dominic's eindeloze enthousiasme voor de mooiste muziek tot uiting komt. Dominic speelt samen met zijn orkest zijn favoriete muziek met spectaculaire enscenering en licht, waardoor het publiek wordt overspoeld met muzikale vreugde.

Dominic is sinds 2008 1e solo-contrabassist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist (bij het KCO, London Symphony Orchestra,  Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales en het Concertgebouw Kamerorkest). Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-over acteur, arrangeur en muzikaal leider.

Naast zijn werkzaamheden als ‘klassiek musicus’, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek. Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks (Harry Potter, James Bond, The English Patient, Dr. Who.) en trad op met verschillende popmusici (Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel, Giovanca). Het brede publiek kent hem vooral als tv-persoonlijkheid in het populaire AVROTROS-programma Maestro.