Heroes Night

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
do 11 mei ’23 20:15 uur
do 11 mei ’23
20:15 uur
  • do 11 mei ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

Improvisatie, swing, blues sounds: jazzmuziek laat je wegdromen naar een andere wereld. Wat gebeurt er als je niet 1, niet 2, maar 3 jazzlegendes op één podium zet? Dat kan enkel magie opleveren! Met trots kondigen we dan ook deze exclusieve Jazz Heroes Night aan. Een avond waar jazzlegendes Reinier Baas, Martijn van Iterson en Richard Hallebeek samen op één podium zullen staan. Alledrie zijn zij uniek in hun benadering van jazz, maar één ding hebben ze gemeen: wanneer hun vingers diens gitaren aanraken, ontstaat er vuurwerk. Oo en als klap op de voorpijl spelen ze samen met een geweldige band. Kortom: hier wil je bijzijn!

Martijn van Iterson

Martijn van Iterson studeerde zo’n 30 jaar geleden cum laude af aan het Hilversums Conservatorium, onder de befaamde Wim Overgauw. In de tientallen jaren die daarop volgden, speelde hij met vele grote namen uit de jazzwereld, waaronder Jim Hall, Lee Konitz, Toots Thielemans, Mike Stern, Randy Brecker, Piet Noordijk, Kurt Rosenwinkel en Rita Reys. Martijn was tevens lid van groepen als D-Code, Picks Might Fly en All the King's Men. Daarnaast is hij vaste gitarist van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, en hij heeft drie albums onder eigen naam uitgebracht. Hoe je Martijn zijn sound en kwaliteiten het beste omschrijft? ‘Een onmiskenbaar geluid van een zeer geraffineerde jazzmuzikant.’

Reinier Baas

Zeg je Europese Jazzscene, dan zeg je Reinier Baas. Als solist heeft hij opgetreden met het Metropole Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het New Rotterdam Jazz Orchestra. Als sideman heeft hij samengewerkt met Gregory Porter, Dave Douglas, Hans Teeuwen en Han Bennink. Hij was Artist In Residence op het Südtirol Jazzfestival 2017, en in 2018 kreeg hij carte blanche van het Concertgebouw in Amsterdam, wat resulteerde in de première van String Quartet #1. Hij kreeg compositieopdrachten van het North Sea Jazz Festival, het November Music Festival en Pynarello. Tel daar een prestigieuze Edison voor zijn album Mostly Improvised Instrumental Indie Music (2017) en één voor het album Reinier Baas vs. Princess Discombobulatrix (2017) bij op: do we need to say more?

Richard Hallebeek

Voor de 7e(!) keer op rij uitgeroepen door Gitarist Magazine als nummer #1 ‘Fusion Guitarist’ van Nederland: om Richard Hallebeek en zijn fantastische spel kun je simpelweg niet heen. Hallebeek past met gemak thuis in het rijtje internationale ‘heroes’ als Allan Holdsworth, Scott Henderson of Frank Gambale. De lijst met wie Richard heeft samengespeeld is dan ook oneindig: Shawn Lane, Scott Henderson, Frank Gambale, Brett Garsed, Greg Howe, Guthrie Govan, Derek Sherinian, Gary Husband, Jimmy Johnson, Steve Hunt, Randy Brecker, Carl Verheyen, Andy Timmons, Eric Gales, Kiko Loureiro, Allan Holdsworth.. and the list continues. Fun fact: Hallebeek was de jongste leerling ooit die het Hilversums Conservatorium aannam. Dat zegt heel veel over zijn bijzondere kwaliteiten, die jij gaat ontdekken tijdens Heroes Night op donderdag 11 mei.

Op donderdag 11 mei staan onze heroes op het podium samen met een fantastische band. Dit unieke concert is een must see and must hear voor iedereen die van jazz houdt.
 
Reinier Baas, Martijn van Iterson, Richard Hallebeek: gitaar
Clemens van der Feen: bas
Martijn Vink: drums
Matthijs Geerts: toetsen

Onderdeel van

Eén dag eerder vindt er in de Effenaar nog een Heroes Night plaats met Leendert Haaksma (o.a. Anouk), Vedran Mircetic (De Staat) en Menno Gootjens (Focus). Een avond met drie van Nederlands grootste rockgitaristen. Tickets voor deze avond koop je hier.