Guitar Inside

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
vr 7 apr ’23 15:00 uur
vr 7 apr ’23
15:00 uur
  • vr 7 apr ’23
    15:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Vlammende riffs en hypnotiserende melodische fragmenten: een gitaar daar luister je naar. Echter, dat niet alleen: daar práát je ook over. Over het instrument, diens effecten, de versterkers, de muziek die je ermee maakt en de passie die een gitaar uitlokt. Tijdens Guitar Inside -dé talkshow waarin we praten over de gitaar- babbelen we op 07 april met de gitaarlegende uit Australië: Tommy Emmanuel en fingerstyle gitarist Mike Dawes. 

Tickets zijn gratis, echter dien je wel een plaats te reserveren via het bestelsysteem. Er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar: wees er op tijd bij!


EEN AFZONDERLIJK EVENT

Tommy Emmanuel geeft op 07 april een concert in het Muziekgebouw Eindhoven. Voorafgaande aan dit concert vindt deze editie ‘Guitar Inside' met hem plaats. Het gaat dus om een afzonderlijk event. Het concert van Tommy Emmanuel vind je hier.

TOMMY EMMANUEL

Tommy Emmanuel, de gitaarlegende uit Australië: door gitaarkenners wordt Tommy beschouwd als één van de beste gitaristen ter wereld, en dat is niet zomaar! Hij heeft samengewerkt met de grootste artiesten, zoals Eric Clapton en John Denver, en werd tweemaal genomineerd voor een Grammy Award.

Tommy geeft op 07 april tevens een concert in Muziekgebouw Eindhoven. Klik hier voor meer informatie.

DON'T MISS IT!

Voor wat Tommy Emmanuel solo doet, zouden normaal gesproken wel drie of meer muzikanten nodig zijn. Wie anders kan het ritme neerleggen, de riff spelen én de melodie zingen op slechts één akoestische gitaar, zoals Tommy doet met nummers als 'Day Tripper'? Hierover -en over nog veel meer- spreken we tijdens Guitar Inside. Extra gaaf: ook Mike Dawes zal aansluiten.

THIS IS GUITAR INSIDE

Ouwehoeren, kunnen we het misschien beter noemen. In een huiskamersetting schuiven niet alleen presentatrice Eefke Boelhouwers (Harvest Music, en eerder jaren werkzaam bij Omroep Brabant), vaste sidekick Niels Guns (journalist; guitar enthusiast) en jij als publiek aan, maar ook diverse, interessante gasten. Gasten die aanvankelijk verschillend lijken: jong versus oud, metal versus jazz, man versus vrouw, maar allen één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek en dan met name de gitaar.

Deze talkshow is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd event. Er is dus vrije plaatskeuze.