© Marco Borggreve

Klankverwanten: ‘Piano!’

Storioni Festival
za 27 mei ’23 19:00 uur


Anna Federova piano
Senja Rummukainen, cello
Bart van de Roer, piano
Storioni Trio
Steven Osborne, piano
Jean Johnson, klarinet
Wouter Vossen, viool
Natalia Gabunia, viool
Gareth Lubbe, altviool
Hannah Strijbos, altviool
Marc Vossen, cello
Dennis Pentiak, contrabas

Programma:
Chopin – Nocturne op.27/1  
Chopin/ Franchomme – ‘Grand Duo Concertante’ voor cello en piano 
Liszt – Sonetto di Petrarca 
Liszt – ‘Tristia’ voor pianotrio 
Rachmaninov – Preludes 
Rachmaninov – Vocalise 
Rachmaninov / Vladimir Mendelssohn –Adagio uit Symfonie nr.2, Op.27 

za 27 mei ’23
19:00 uur
  • za 27 mei ’23
    19:00 uur
    Kleine Zaal
    Geweest

In dit concert kan het publiek zich te goed doen aan een uur muziek uit de negentiende en twintigste eeuw met piano in de hoofdrol. Dit is muziek van toondichters die fameuze pianisten waren, ware klavierleeuwen, zoals Franz Liszt en Sergej Rachmaninov. De solisten van vanavond buigen zich over Frédéric Chopin in zijn Parijse jaren en over de collega met wie ‘de Poolse poëet van het klavier’ in zijn zeldzame optredens het liefst optrad: cellist Auguste Franchomme. En dan nog een werk dat zij ook samen ten beste gaven, het Grand Duo Concertante voor cello en piano. Aansluitend de Sonetto, muziek uit de pelgrimsjaren van Franz Liszt, opgetekend tijdens zijn omzwervingen door Italië nadat hij Dante en Petrarca had gelezen.

In het pianotrio Tristia onderneemt Liszt naar eigen zeggen ‘een spirituele zoektocht naar het eeuwige geluk.’ Na twee Preludes en het prachtige woordenloze lied van Rachmaninov, Vocalise opus 34 nr. 14, gaat het met superlatieven overladen Adagio uit zijn bewogen Tweede symfonie in kamermuziek bezetting.


Storioni Café

Na dit concert is er ‘Storioni Café’ in de Stadsfoyer van Muziekgebouw Eindhoven. Er zijn dan gesprekken met musici en een demonstratie van de ‘Alpenhoorn’ door Hervé Joulain!

Storioni Festival

Elk jaar vernieuwend maar toch ook vertrouwd, het Storioni Festival. Kamermuziek op topniveau dichtbij het publiek met het befaamde Storioni Trio. Virtuoos spel met een onstuitbare energie gebracht in een informele sfeer, dé belofte van dit heerlijke festival.