Klankverwanten: ‘Sterke vrouwen, von Meck’

Storioni Festival
wo 24 mei ’23 21:00 uur


Bart van de Roer, piano
Steven Osborne, piano
Skazka Kwartet
Wouter Vossen, viool
Isobel Warmelink, viool
Hannah Strijbos, altviool
Naomi Peters, altviool
Marc Vossen, cello
Senja Rummukainen, cello

Programma:
Debussy - Petite suite quatre mains
Piritore - Strijkkwartet (winnaar Vladimir Mendelssohn Competition)
Tsjaikovski – Sextet in d-kl. Op.70 ‘Souvenir de Florence’

wo 24 mei ’23
21:00 uur
  • wo 24 mei ’23
    21:00 uur
    Kasteel Heeze

Een rode draad in de programma’s van vandaag in Kasteel Heeze is ‘sterke vrouwen’. Naast de vrouwelijke componisten Belle van Zuylen (om 16:00 uur) en Rosista Piritore (om 21:00 uur) staan werken op het programma die mogelijk zijn gemaakt door steun van belangrijke vrouwelijke mecenassen. In het derde concert in Kasteel Heeze muziek voor vierhandig piano van Claude Debussy, gecomponeerd toen hij ‘voorspeler’ en pianoleraar was bij geldschieter Nadezjda von Meck en haar kinderen.

Aansluitend een nieuw strijkkwartet van de op Sicilië geboren pianiste en componiste Rosita Piritore die vorig jaar winnaar werd van de Vladimir Mendelssohn Compositiewedstrijd. Tot slot Souvenir de Florence van Tsjaikovski waarin hij herinneringen ophaalt aan het zonnige Italië. ‘Ik was al in vervoering geraakt toen ik zag hoe de stralende lentezon scheen op het mooie Italiaanse landschap. Het leek een magische droom te zijn!’.

Storioni Festival

Elk jaar vernieuwend maar toch ook vertrouwd, het Storioni Festival. Kamermuziek op topniveau dichtbij het publiek met het befaamde Storioni Trio. Virtuoos spel met een onstuitbare energie gebracht in een informele sfeer, dé belofte van dit heerlijke festival.