Piet & Picasso in Parijs

Storioni Festival
vr 26 mei ’23 21:00 uur


Elina Vähälä, viool 
Danae Dörken, piano 
Evelina Dobračeva, sopraan 
Bart van de Roer, piano 
Anna Fedorova, piano 
Hervé Joulain, hoorn 
Storioni Trio  
 
Programma:  
Stravinsky – Suite Italienne, voor viool en piano (1925) 
Dessau – Liederen  
Satie – Gymnopédie nr.1 (1888) 
Poulenc – Élégie voor hoorn en piano FP.168 (1957) 
Ravel – Pianotrio (1914) 

vr 26 mei ’23
21:00 uur
  • vr 26 mei ’23
    21:00 uur
    Piet Hein Eek
    Geweest

Het late avondconcert begint met muziek uit Igor Stravinsky’s neo-klassieke ballet Pulcinella, een mooie mix van gracieuze melodieën van Pergolesi vermengd met Stravinsky’s pittige smaak. Aansluitend liederen van Paul Dessau, een componist die veel te weinig te horen is. Hij emigreerde vanwege het nazi-regime naar de VS, maar werd later een van de belangrijkste componisten van de DDR, naast Kurt Weill. 

Dan een van die wonderlijke wereldberoemde pianostukken van de Franse satiricus Érik Satie, Gymnopédies, die visioenen zouden oproepen van naakte jongensdansers in silhouetten op een Griekse vaas. Hierna een droef eerbetoon aan een overleden zangeres door Francis Poulenc, zijn Élégie, ontroerend in zijn eenvoud, en vol hoop en berusting. Ten slotte brengt Maurice Ravel in zijn Pianotrio een groet aan het verleden, aan de Barok, aan het contrapunt en aan zijn geboortestreek Frans Baskenland. 

Storioni Festival

Elk jaar vernieuwend maar toch ook vertrouwd, het Storioni Festival. Kamermuziek op topniveau dichtbij het publiek met het befaamde Storioni Trio. Virtuoos spel met een onstuitbare energie gebracht in een informele sfeer, dé belofte van dit heerlijke festival.