Lang Leve Muziek

Storioni's muzikale omhelzing
Storioni Festival
do 18 mei ’23 14:30 uur
do 18 mei ’23
14:30 uur
  • do 18 mei ’23
    14:30 uur
    Stadsfoyer

Op woensdag 17 en donderdag 18 mei slaan Muziekgebouw Eindhoven, Dagbeleving Ons Thuis en het Storioni Festival de handen ineen om een speciale groep mensen een muzikale omhelzing te bezorgen. Door de cultuurparticipatie bij ouderen te vergroten dragen we bij aan positieve gezondheid in onze stad. Met de lancering van “Lang Leve Muziek” zet Muziekgebouw Eindhoven structurele samenwerkingen op met organisaties die zich inzetten voor ouderen, waaronder stichting Mantelzorg Verlicht en Vier het Leven. Op 17 en 18 mei organiseren Muziekgebouw Eindhoven, Storioni Festival, in samenwerking met Dagbeleving Ons Thuis & Stichting Ik Wil twee muzikale dagen om deze samenwerkingen in te luiden.  

Soms is het moeilijk om de deur uit te gaan om een concert te bezoeken. Mobiliteitsbeperkingen kunnen een drempel vormen en mensen ervan weerhouden op pad te gaan. Op 17 en 18 mei gaan wij ervoor zorgen dat de muziek naar de mensen toe komt! In de vertrouwde huiskamer van Ons Thuis, Stichting Ik wil en letterlijk in de huiskamer van de zorginstelling zullen er concerten van wereldklasse worden gegeven, muziek die je normaal alleen ín Muziekgebouw Eindhoven kunt horen. In de middag van 18 mei vindt het afsluitende hoofdconcert plaats in Muziekgebouw Eindhoven.  
 
Behalve het Storioni Trio zijn o.a. Maat Saxophone Quartet en de winnaar van het Storioni Concours 2022, het Skazka Kwartet, te horen. De inwoners van zorginstellingen van Eindhoven, deelnemers van Vier het Leven en Mantelzorg Verlicht worden deze middag exclusief getrakteerd op een Muzikale Omhelzing. Wil jij er ook bij zijn? Wees welkom, het concert is gratis maar het is wel nodig een ticket te hebben.

Storioni Festival

Elk jaar vernieuwend maar toch ook vertrouwd, het Storioni Festival. Kamermuziek op topniveau dichtbij het publiek met het befaamde Storioni Trio. Virtuoos spel met een onstuitbare energie gebracht in een informele sfeer, dé belofte van dit heerlijke festival.