Symfonieorkest Eindhoven

Kings & Queens
For the Love of Music
wo 7 jun ’23 20:15 uur


Quentin Clare, dirigent
Floris Onstwedder, trompet

Programma:
Britten - Symphonic suite from Gloriana
Hummel - Concert for trumpet and Orchestra
Elgar - Cockaigne Overture
Mendelssohn - Symphony No. 5 in D Minor

wo 7 jun ’23
20:15 uur
  • wo 7 jun ’23
    20:15 uur
    Grote Zaal

Een concert met koninklijk allure! Stelt u zich de “high society” uit vorige eeuwen voor, dandy’s met bolhoeden, wandelstokken en tophats, baljurken, hoofse dansen, paarden en koetsen, kerkklokken en straatventers ... Op het programma staan De Symphonic Suite, één van de vele concertstukken die Benjamin Britten haalde uit zijn kroningsopera “Gloriana” uit 1953. De jonge trompettist Floris Onstwedder speelt daarna met ons Concerto a Trombe Principale (Trompetconcert in E Major) van Johann Nepomuk Hummel. 

De Cockaigne Overture (opus 40), met als subtitel In London Town, is een compositie van Edward Elgar uit 1900 en werd voor het eerst uitgevoerd op 20 juni 1901. De titel van het stuk verwijst naar het land van Kokanje, Luilekkerland, dat Elgar als een metafoor voor Londen gebruikt ten tijde van Koning Eduard VII, gezien door de ogen van een jong stelletje.

Symfonie nr. 5 in D majeur/D mineur, beter bekend als de Reformatie symfonie, werd in 1830 gecomponeerd door Felix Mendelssohn ter ere van de 300ste presentatie van de Augsburgse Confessie, een belangrijk document van het Lutheranisme. Heel bekend is het koraalthema “Een vaste burcht is onze God” voorafgaand aan het vierde deel.

Symfonieorkest Eindhoven heeft in de afgelopen decennia zijn eigen unieke plek in het Eindhovense muzikale landschap weten te veroveren. De meeste leden van het orkest zijn (gevorderd) amateur, een aantal heeft een professionele muzikale achtergrond. Het orkest treedt een aantal malen per jaar op, zowel binnen als ook buiten de regio, vaak met toonaangevende solisten en koren uit binnen- en buitenland.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.