Guitar Inside met Reinier Baas en Bas van Holt

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
do 11 mei ’23 15:00 uur
do 11 mei ’23
15:00 uur
  • do 11 mei ’23
    15:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Vlammende riffs en hypnotiserende melodische fragmenten: een gitaar daar luister je naar. Echter, dat niet alleen: daar práát je ook over. Over het instrument, diens effecten, de versterkers, de muziek die je ermee maakt en de passie die een gitaar uitlokt. Tijdens Guitar Inside -dé talkshow waarin we praten over de gitaar- babbelen we op 11 mei met Reinier Baas en Bas van Holt.

Let op: er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar. Wees er op tijd bij!

Reinier Baas en Bas van Holt

Tijdens de eerste aflevering van Guitar Inside tijdens BRIDGE Festival verwelkomen we gelijk twee fantastische muzikanten. Reinier Baas is namelijk een exceptionele gitarist. Hij omarmt het experiment en waaiert uit over verschillende stijlen. Zo speelde hij in Benjamin Herman’s punkband Bughouse, maar ook met vermaarde grootheden als Han Bennink. Op zijn gitaar is Baas een meester. Nooit schuw voor een zoektocht en altijd open voor iets nieuws.  

Naast Reinier neemt Bas van Holt plaats op de bank van Guitar Inside. Bas is gitarist en zanger van Dawn Brothers waarmee hij op vrijdagavond in de Effenaar speelt tijdens BRIDGE Festival. Met die band speelt hij soul en r&b alsof het de sixties zijn. Over het hoe en wat voor die voorliefde wordt hem tijdens Guitar Inside het hemd van het lijf gevraagd. 

 

Kom alvast in de stemming!

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van Guitar Inside terug.

Over Guitar Inside

Ouwehoeren, kunnen we het misschien beter noemen. In een huiskamersetting schuiven niet alleen presentatrice Eefke Boelhouwers (Harvest Music, en eerder jaren werkzaam bij Omroep Brabant), vaste sidekick Niels Guns (journalist; guitar enthusiast) en jij als publiek aan, maar ook diverse, interessante gasten. Gasten die aanvankelijk verschillend lijken: jong versus oud, metal versus jazz, man versus vrouw, maar allen één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek en dan met name de gitaar.

Guitar Inside vindt vier dagen lang (van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei) iedere dag van 15:00 tot 16:00 uur (deuren open om 14:30 uur) plaats in restaurant/café Meneer Frits.

Deze talkshow is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd event. Er is dus vrije plaatskeuze.