Guitar Inside met Michiel Stekelenburg en Ruard Sanders

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
vr 12 mei ’23 15:00 uur
vr 12 mei ’23
15:00 uur
  • vr 12 mei ’23
    15:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Vlammende riffs en hypnotiserende melodische fragmenten: een gitaar daar luister je naar. Echter, dat niet alleen: daar práát je ook over. Over het instrument, diens effecten, de versterkers, de muziek die je ermee maakt en de passie die een gitaar uitlokt. Tijdens Guitar Inside -dé talkshow waarin we praten over de gitaar- babbelen we op 12 mei met Michiel Stekelenburg en Ruard Sanders.

Let op: er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar. Wees er op tijd bij!

Michiel Stekelenburg en Ruard Sanders

Gitarist en componist Michiel Stekelenburg is geen onbekende in de Nederlandse moderne jazzscene. Vakblad Gitarist complimenteert hem door te schrijven over ‘Luisterrijke, doordacht opgezette stukken die prettig in het gehoor liggen en niet zouden misstaan op een album van Michael Brecker.' 

Naast hem zit deze middag Ruard Sanders, stergitarist in Voltage (net als Michiel te zien en horen op het programma van BRIDGE Festival) die op zijn beurt op het conservatorium in Rotterdam studeerde. Ruard heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op de zoektocht naar de roots van de gitaar in de USA. Zo kwam hij uit jazz, blues en slide gitaar uit de jaren dertig tot en met vijftig van de twintigste eeuw.

 
Kom alvast in de stemming!

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van Guitar Inside terug.

Over Guitar Inside

Ouwehoeren, kunnen we het misschien beter noemen. In een huiskamersetting schuiven niet alleen presentatrice Eefke Boelhouwers (Harvest Music, en eerder jaren werkzaam bij Omroep Brabant), vaste sidekick Niels Guns (journalist; guitar enthusiast) en jij als publiek aan, maar ook diverse, interessante gasten. Gasten die aanvankelijk verschillend lijken: jong versus oud, metal versus jazz, man versus vrouw, maar allen één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek en dan met name de gitaar.

Guitar Inside vindt vier dagen lang (van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei) iedere dag van 15:00 tot 16:00 uur (deuren open om 14:30 uur) plaats in restaurant/café Meneer Frits.

Deze talkshow is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd event. Er is dus vrije plaatskeuze.