Guitar Inside met Gwenifer Raymond en Erja lyytinen

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
za 13 mei ’23 15:00 uur
za 13 mei ’23
15:00 uur
  • za 13 mei ’23
    15:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Vlammende riffs en hypnotiserende melodische fragmenten: een gitaar daar luister je naar. Echter, dat niet alleen: daar práát je ook over. Over het instrument, diens effecten, de versterkers, de muziek die je ermee maakt en de passie die een gitaar uitlokt. Tijdens Guitar Inside -dé talkshow waarin we praten over de gitaar- babbelen we op 13 mei met Gwenifer Raymond en Erja lyytinen.

Let op: er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar. Wees er op tijd bij!

Gwenifer Raymond en Erja Lyytinen

Voor de derde aflevering van Guitar Inside tijdens BRIDGE Festival schuiven deze middag twee geweldige vrouwelijke gitaristen aan: Gwenifer Rymond uit Wales en de Finse Erja Lyytinen. 

Geef een gitaar aan eender welke muzikant en de kans bestaat dat er telkens iets compleet anders uit rolt, zo bewijzen deze twee bijzondere gitaristen. Zo heeft Gwenifer Raymond zich bekwaamd op de clawhammer-techniek. Een manier van spelen -inderdaad met één hand gebogen als een klauw- die zijn oorsprong kent in het bespelen van de banjo.

Bluesrock is de stijl waar haar muzikale zoektocht Erja Lyytinen naartoe bracht. Queen of the slide guitar, wordt ze ook wel genoemd. Waarom? Dat zal ze tijdens deze aflevering vast laten zien en horen. 

 
Kom alvast in de stemming!

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van Guitar Inside terug.

Over Guitar Inside

Ouwehoeren, kunnen we het misschien beter noemen. In een huiskamersetting schuiven niet alleen presentatrice Eefke Boelhouwers (Harvest Music, en eerder jaren werkzaam bij Omroep Brabant), vaste sidekick Niels Guns (journalist; guitar enthusiast) en jij als publiek aan, maar ook diverse, interessante gasten. Gasten die aanvankelijk verschillend lijken: jong versus oud, metal versus jazz, man versus vrouw, maar allen één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek en dan met name de gitaar.

Guitar Inside vindt vier dagen lang (van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei) iedere dag van 15:00 tot 16:00 uur (deuren open om 14:30 uur) plaats in restaurant/café Meneer Frits.

Deze talkshow is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd event. Er is dus vrije plaatskeuze.