Guitar Inside met Paulus Schäfer en Robin Scherpen

BRIDGE Eindhoven Guitar Festival
zo 14 mei ’23 15:00 uur
zo 14 mei ’23
15:00 uur
  • zo 14 mei ’23
    15:00 uur
    M by Muziekgebouw Eindhoven

Vlammende riffs en hypnotiserende melodische fragmenten: een gitaar daar luister je naar. Echter, dat niet alleen: daar práát je ook over. Over het instrument, diens effecten, de versterkers, de muziek die je ermee maakt en de passie die een gitaar uitlokt. Tijdens Guitar Inside -dé talkshow waarin we praten over de gitaar- babbelen we op 14 mei met Paulus Schäfer en Robin Scherpen.

Let op: er zijn maar 30 plaatsen beschikbaar. Wees er op tijd bij!

 

Paulus Schäfer en Robin Scherpen 

Ook met een akoestische gitaar kun je veel kanten op, zo bespreken we met Paulus Schäfer en Robin Scherpen tijdens deze laatste aflevering van Guitar Inside tijdens BRIDGE Festival. Voor Paulus Schäfer is Django Reinhardt zijn grote voorbeeld. Ondertussen is Schäfer zelf ook een grootheid in de gypsy jazz. Vliegensvlug, swingend en vol ziel, zo kun je het spel van de in Gerwen geboren gitarist omschrijven. 

Ook Robin Scherpen is een fenomeen, maar dan op de klassieke gitaar. Tijdens een experimentele hoornvliestransplantatie zeven weken lang door in het donker. Waar dit voor de één misschien een beangstigende setting zou zijn, putte Scherpen juist inspiratie uit de duisternis. Een proces waar hij deze middag zijn licht op laat schijnen. 

 
Kom alvast in de stemming!

Bekijk hieronder de allereerste aflevering van Guitar Inside terug.

Over Guitar Inside

Ouwehoeren, kunnen we het misschien beter noemen. In een huiskamersetting schuiven niet alleen presentatrice Eefke Boelhouwers (Harvest Music, en eerder jaren werkzaam bij Omroep Brabant), vaste sidekick Niels Guns (journalist; guitar enthusiast) en jij als publiek aan, maar ook diverse, interessante gasten. Gasten die aanvankelijk verschillend lijken: jong versus oud, metal versus jazz, man versus vrouw, maar allen één ding gemeen hebben: hun liefde voor muziek en dan met name de gitaar.

Guitar Inside vindt vier dagen lang (van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei) iedere dag van 15:00 tot 16:00 uur (deuren open om 14:30 uur) plaats in restaurant/café Meneer Frits.

Deze talkshow is onderdeel van BRIDGE Festival. Van 10 tot en met 14 mei staat de Brainportregio in het teken van ’s werelds meest bespeelde instrument: de gitaar. Een festival voor jong en oud, en voor iedereen die van muziek houdt.


Vrije plaatskeuze

Dit is een ongeplaceerd event. Er is dus vrije plaatskeuze.