Finale 51ste Internationaal Vocalisten Concours (IVC) – Opera | Oratorium

Het zinderende sluitstuk van een concours
za 16
september
  • za 16 sep
    19:00
    Grote zaal
    Geweest

Op zaterdag 9 september barst het Internationaal Vocalisten Concours weer los in Noord-Brabant: dit keer niet alleen in 's-Hertogenbosch, maar ook in Eindhoven. Na het succesvolle Lied Duo Concours van vorig jaar komt nu de categorie Opera | Oratorium aan bod. Muziek, competitie, spanning, uitwisseling en ontmoetingen... beleef het mee!

Uit ruim 700 deelnemers uit bijna 60 landen zijn zo'n 70 jonge zangtalenten geselecteerd, die zich van hun allerbeste kant laten horen. De 51ste editie van het IVC -tot en met de Halve Finale en de Masterclasses- wordt gehouden in het Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. De grote Finale met de philharmonie zuidnederland op 16 september zal plaatsvinden in Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven. Daar kunt u meestemmen voor de Publieksprijs.

Het Internationaal Vocalisten Concours is al meer dan 60 jaar een zangwedstrijd van grote internationale betekenis. Voor winnaars als Elly Ameling, Nelly Miricioiu, Thomas Hampson, Robert Holl, Jard van Nes en Lenneke Ruiten betekende het een doorbraak. De jury bestaat dit jaar uit de operasterren Cheryl Studer, Jennifer Larmore, Sergej Leiferkus en Zizheng Yu, opera-adviseur Pieter Alferink, Joel Ethan Fried (Koninklijk Concertgebouworkest), Jesús Iglesias Noriega (De Nationale Opera), Eva Wagner-Pasquier (operamanager) en juryvoorzitter Nicholas Payne (directeur Opera Europe). Het opdrachtwerk Lunam, ne quidem Lunam van componist Monique Krüs op een tekst van Pé Hawinkels over De tuin der Lusten van Jheronimus Bosch hoort u tijdens de Finale voor het eerst met symfonieorkest. Een Finale die geen enkele liefhebber van vocale muziek mag missen.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten