Lunchpauzeconcert

MetaMuziek Percussion Group
i.s.m. TROMP Percussion Eindhoven
do 22 jun ’23 12:30 uur


Programma:

Steve Reich - Mallet Quartet
Peter Garland - Apple Blossom
Aart Strootman - Shattered Canon part II
Steve Reich - Drumming
Philip Glass - Mad Rush

do 22 jun ’23
12:30 uur
  • do 22 jun ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

De MetaMuziek Percussion Group verandert regelmatig van samenstelling. Hoewel er drie slagwerkers zijn die de groep hebben opgericht, werkt MetaMuziek graag samen met verschillende mensen, waardoor de groep in veel verschillende vormen optreedt. Tijdens dit concert spelen ze hun nieuwe programma met bekende stukken uit de minimal music scene en werken van hedendaagse componisten zoals de Nederlandse componist Aart Strootman. Met deze ervaring willen ze de luisteraar meenemen op een reis van herhaling.

Minimal music daagt de gebruikelijke ideeën over muzikale ontwikkeling uit en biedt een andere manier om het publiek te boeien en te inspireren. Door eenvoud, herhaling en geleidelijke verandering nodigt Minimal Music de luisteraar uit om zich onder te dompelen in de ritmische en structurele details, wat leidt tot een rustgevende en diepzinnige muzikale ervaring. De pioniers van minimal music, zoals Steve Reich en Philip Glass, waren op zoek naar nieuwe muzikale mogelijkheden door muziek te vereenvoudigen tot de essentie. Ze gebruikten vaak herhalende melodieën en ritmes die langzaam veranderen in de tijd, waardoor een betoverende en meditatieve luisterervaring ontstaat.


Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.