Oksana Dolya

Spotlight
ma 9 okt ’23 21:00 uur
ma 9 okt ’23
21:00 uur
  • ma 9 okt ’23
    21:00 uur
    Kleine Zaal

Muziek is sinds de vroege jeugd van Oksana haar creatieve uitlaatklep geweest en dat is het nog steeds. Muziek vergezelt haar al haar hele leven. Met haar bandura en stem van kristal speelde ze in theaters over de hele wereld. Nu treedt de Oekraïnse op in zorgcentra in Eindhoven. Op 9 oktober geeft ze een prachtig Spotlight-concert in Muziekgebouw Eindhoven.

 

Een concert met Oksana Kikavska-Davydova in de hoofdrol en Nadiia Suprynovych, Yana Kikavska en Hans van der Zande als medespelers. Muziek is al van jongs af aan het creatieve credo van Oksana en is al haar hele leven haar metgezel. Zij vestigde zichzelf als componist, introduceerde het Oekraïense nationale instrument “Bandura” en zingt vol lof over haar prachtige Oekraïne. 

Geïnspireerd op Nederlandse luisteraars, die haar Bandura omarmen, schreef Oksana een lied dat is opgedragen aan het Nederlandse volk. 


Nadiia Suprynovych: 

"Ik ben een professioneel muzikant en kwam naar Nederland zodra de Russische troepen de oorlog tegen Oekraïne zijn begonnen. Ik ben echt gezegend om opvangen te worden in dit land en zoveel medelevende mensen en vrienden te ontmoeten! Ik heb altijd een passie gehad voor zingen en ik ben meer dan blij dat ik hier mag optreden."


Nadiia Suprynovych

 

Spotlight

In samenwerking met ASML stelt Muziekgebouw Eindhoven haar podia open voor amateur-muzikanten om voor een publiek te shinen. Alles wordt voor de muzikanten geregeld: geluid, licht, tickets, kleedkamer en een drankje, zodat zij zich als een echte artiest kunnen voelen. Het enige wat de artiesten hoeven te doen, is optreden. Meer informatie over Spotlight vind je hier.