© Samer Ghani

Buffalo Nichols

Brengt traditionele blues naar 2023
Americana Mondays
ma 5 feb ’24 20:15 uur
ma 5 feb ’24
20:15 uur

Sinds Buffalo Nichols voor het eerst verliefd werd op de gitaar, heeft hij zich voortdurend afgevraagd hoe hij de traditionele blues naar de toekomst kon brengen. Nichols had de wens om meer verhalen van zwarte mensen te verweven in de folk- en bluesstijlen. "Ik hoop dat wanneer mensen naar dit album luisteren, meer zwarte mensen zichzelf kunnen herkennen in deze muziek die echt van hen afkomstig is," deelt hij over zijn debuutalbum. Op zijn tweede album, The Fatalist, laat Nichols je op een verrassende manier kennismaken met de blues. Met 808-programmering, gesamplede fragmenten van Charley Patton en gelaagde synthesizerklanken creëert hij een klanklandschap dat zijn diepe band met elektronische muziek weerspiegelt. Nichols' visie op de blues gaat verder dan een eenvoudig experiment.

Nichols weet de blues te laten samenkomen met het alledaagse leven in 2023, niet enkel door zijn keuze van instrumenten, maar ook door de complexiteit van zijn liedteksten en de onduidelijke gebieden die hij verkent. Nichols' liedteksten zijn altijd stevig geworteld geweest in het heden. Op The Fatalist graaft hij dieper in complexe vraagstukken over verantwoordelijkheid en persoonlijke identiteit, waarbij zijn teksten de luisteraar raken en uitdagen. Nichols' diepe, rauwe baritonstem overheerst de nummers, vergelijkbaar met Leonard Cohen, en geeft ze een dramatische intensiteit die wordt benadrukt door de afwisselende productie, soms duister en bedwelmend, soms licht en levendig.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor 100 euro. Dat is 50 euro korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays tot en met juli 2024 – het hele seizoen 2023/2024 dus.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card