© Melle Meivogel

Pynarello

Tsjaikovski's Souvenir de Florence
Music Pass
di 3 okt ’23 20:15 uur
di 3 okt ’23
20:15 uur
  • di 3 okt ’23
    20:15 uur
    Kleine Zaal

Souvenirs, oftewel herinneringen, worden verklankt door Pynarello. In augustus 2022 maakte componist/arrangeur Hugo Bouma in opdracht van Pynarello een bijzondere bewerking van de eerste twee delen van Souvenir de Florence van componist Tsjaikovski voor kamerorkest (strijkers & blazers). Voor dit project worden ook de laatste twee delen bewerkt voor kamerorkest. De herinneringen van Tsjaikovski worden aangevuld met persoonlijke muzikale herinneringen van een aantal Pynarelli. 

Zo is er het dubbelconcert Lightweight van Trevor Grahl voor twee cello's dat in 2022 de première beleefde tijdens de Cellobiënnale, een 'souvenir' van Pynarellocellist Sebastiaan van Halsema en celliste Lidy Blijdorp. De recensent van de Volkskrant is lovend: "... De nieuwe Grahl verdient nog vele uitvoeringen... het concert zit vol effecten... klankkleurgerelateerd en theatraal... de muziek is vaak feestelijk en zit vol vrolijke verwondering...  het ensemble speelt met hoorbaar plezier."

Pynarello is een rebellencollectief gesneden uit flexibel schuimrubber. Pynarello gaat als een wervelwind door de porseleinkast. Klassieke muziek kan anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek. Pynarello is een rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment.

Music Pass houders kunnen geselecteerde plaatsen bestellen via de button 'tickets' bovenaan deze pagina. Heb je geen Music Pass? Bestel dan je tickets voor dit concert op mgehv.nl/pynarello

Feestelijk en vol vrolijke verwondering

De Volkskrant