© Julie Blik

Philips Symfonie Orkest

Derde symfonie Gustav Mahler
For the Love of Music
zo 26 nov ’23 14:15 uur


Jules van Hessen, dirigent
Esther Kuiper, mezzosopraan
Philips Symfonie Orkest
Philips Philharmonisch Koor
Nederlands Concertkoor
Nationaal Kinderkoor
Nationaal Jongenskoor
László Nemes, koordirigent
Irene Verburg, koordirigent

zo 26 nov ’23
14:15 uur
  • zo 26 nov ’23
    14:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Met welke muziek kan Jules van Hessen na 35 jaar beter afscheid nemen van ‘zijn’ Philips Symfonie Orkest dan met Mahlers Derde symfonie? In de monumentale Derde symfonie bezingt Mahler alle fasen van de evolutie. Met thema’s als de zomer, bloemen, dieren, mensen, engelen en Gods liefde is het niet verwonderlijk dat het werk de bijnaam ‘De Natuursymfonie’ kreeg. Mahler is er uitstekend in geslaagd zijn visie vorm te geven: “Deze symfonie moet zijn zoals deze wereld, hij moet alles behelzen.”

Met zijn ca. 110 minuten is deze symfonie één van de langste stukken van het concertrepertoire. Het schitterende, orkestrale Adagio waarmee de symfonie tot besluit de liefde bezingt, geeft voor Jules precies de extra lading die dit afscheid verdient.

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.