Lunchpauzeconcert

Moving Concerts door Conservatorium Maastricht
do 19 okt ’23 12:30 uur


Huajin Gu, cello
Carmen Lopez, piano
Huayu Gu, piano
Theodore Kim, viool

Programma: 
Sergej Rachmaninoff - op. 3 no. 3 Melodie
Sergej Rachmanioff - op. 2 no. 2 Oriental dance
Franz Schubert - Impromptu op. 142 no. 3 in B flat major
Wolfgang Amadeus Mozart - Derde deel uit de piano concerto in A major KV 488 
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata K. 301 in G major

do 19 okt ’23
12:30 uur
  • do 19 okt ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Met de Moving Concerts werkt Conservatorium Maastricht samen met concertpodia in de Euregio. Topensembles, topsolisten en grotere samenstellingen zoals orkesten van het Conservatorium krijgen zo verschillende concertmogelijkheden. Binnen de Euregio kun je op deze manier ervaren wat deze jonge musici te bieden hebben. Daarnaast ervaren de studenten hoe een professionele podiumcarrière eruit kan zien. Deze jonge musici, of 'moving musicians', leren naast het ontwikkelen van een uitstekende muzikale uitvoeringskwaliteit ook een professionele houding aan te nemen, die hen uiteindelijk gaat helpen in het werkveld. Een 'moving musician' beweegt, beroert en vervoert.

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je direct met je ticket bijbestellen! Blijf je ook nog even? Gezellig!