Lunchpauzeconcert

Score Collective
do 30 nov ’23 12:30 uur


Agathe Labadie, sopraan
Sean Haid, countertenor
Vizma Zvaigzne, mezzosopraan

Programma:
Charles Ives - Memories, The Cage, Down East, Serenity from 114 Songs
John Cage - Story from Living Room Music
Meredith Monk - Cow Song & Scale Down from Our Lady of Late
Johanna Beyer - Largo from String Quartet #2
Michael Torke - Drink Water & There is Joy from Four Proverbs
Anthony Cheung - Twin Spaces, Intertwined
David Lang - Sleeper's Prayer 
Composition student - new work  

do 30 nov ’23
12:30 uur
  • do 30 nov ’23
    12:30 uur
    Kleine Zaal

Score Collective, het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam, speelt een programma vol Amerikaanse muziek uit de 20e en 21e eeuw. De avant-garde kreeg na de Tweede Wereldoorlog vooral in de Verenigde Staten door toedoen van componisten als John Cage momentum. Veel van die componisten gebruikten religie of spiritualiteit als onderliggende filosofie in hun werk. In dit programma worden een aantal van deze stukken samengebracht door middel van tekst. Zo maken we een reis door de culturele ontwikkelingen in na-oorlogs Amerika.  

Lunchpauzeconcerten

Lunchpauzeconcerten zijn heerlijk om mee te maken: letterlijk en figuurlijk! Midden op de dag een uurtje tot rust komen bij een fijn concert in de Kleine Zaal. Dát breekt pas lekker de dag! Van pianorecital naar kamermuziek tot blazers: het aanbod is gevarieerd en vernieuwend. Omdat wij vinden dat aanstormend talent een podium verdient, staan er tijdens de lunchpauzeconcerten (net afgestudeerde) studenten, concourswinnaars en andere parels in de dop op het programma.


Na het concert

Een lunchpauzeconcert is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere lunch. Daarom geniet je na het concert van een smaakvolle huisgemaakte soep en heerlijk vers brood in de Stadsfoyer. Dit kun je tegelijk met je ticket bijbestellen en is mogelijk tot 24 uur vóór het concert. Blijf je ook nog even? Gezellig!