Nederlands Studenten Orkest 2024

Laat je horen!
For the Love of Music
ma 19 feb ’24 20:15 uur


Frans-Aert Burghgraef, dirigent
Sílvia Lanao, opdrachtcomponist
Lilian Farahani, solist

Porgramma:
Sílvia Lanao Aregay - Ein Glück ohne Ruh
Gustav Mahler - Symfonie No. 5

ma 19 feb ’24
20:15 uur
  • ma 19 feb ’24
    20:15 uur
    Hertog Jan Zaal

Het jonge, gedreven Nederlands Studenten Orkest komt naar Eindhoven! Onder leiding van maestro Frans-Aert Burghgraef brengen zij de prachtige klanken van Gustav Mahlers Vijfde symfonie en een opdrachtcompositie van Sílvia Lanao ten gehore. Lilian Farahani soleert in Lanaos compositie en zal ook liederen van Alma Mahler laten horen. 

Het Nederlands Studeten Orkest (NSO) is een ensemble samengesteld uit getalenteerde studenten van verschillende Nederlandse universiteiten en hogescholen. Het orkest staat bekend om hun energieke uitvoeringen en het verkennen van diverse muzikale genres. Met elk jaar wisselende samenstellingen is het NSO een uniek platform waar studenten hun passie voor muziek kunnen delen en zich artistiek kunnen ontwikkelen.


In gesprek met het Nederlands Studenten Orkest

Gelijke kansen, rechten en vrijheden: hoe is het hier in de klassieke muziekwereld mee gesteld?   Onze marketeer klassieke muziek Renée ging in gesprek met violiste Josefien Overeem van het Nederlands Studenten Orkest en opdrachtcomponiste Sílvia Lanao Aregay over het thema emancipatie, dat de leidraad vormt voor hun tournee ‘Laat je horen!’.

Naar het artikel

For the Love of Music

Dit concert is een onderdeel van het project For the Love of Music. Het verenigingsleven is een belangrijke sociale-culturele motor van onze samenleving. Dat vinden wij belangrijk en daarom stellen we onze zalen graag beschikbaar aan iedereen die van muziek houdt: makers, artiesten en muzikanten uit Eindhoven en de regio.