Sabine Lichtenstein over Beethoven – goed maar ook gek

Vriendentafel
wo 22
november
  • wo 22 nov
    20:30
    Meneer Frits
    Geweest

Tijdens de vriendentafels worden thema's besproken die een relatie hebben met een concert dat later in het seizoen plaatsvindt. De vriendentafels worden mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden en zijn gratis voor iedereen toegankelijk.

Veel kunstenaars hebben iets van een clown. Inspireert het leven hen tot scheppen en lachen? Of vormt de humor een tegenwicht tegen de ernst van het leven of van de kunst? Bij Beethoven lijkt het laatste het geval. Dr. Sabine Lichtenstein bespreekt zijn uiterlijk, een aantal van zijn karaktertrekken en zijn malligheden en muzikale grapjes tegen de achtergrond van zijn grensverleggende werk en van een tijd die gistte van verandering op elk gebied. Ze zal een en ander illustreren met beeldmateriaal en met klinkende voorbeelden van Beethovens (soms botte maar meestal heel geestige) humor.

Deze avond is een inleiding op het concert van Orchestre des Champs-Elysées & Collegium Vocale Gent op vr 1 december.

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten