Goed in vorm

Cursus muziekanalyse zonder voorkennis
Engelstalig
wo 12 mrt ’25 19:30 uur - wo 2 apr ’25 19:30 uur

 

Asja Zakhareva - muziek theoreticus

wo 12 mrt ’25
-
wo 2 apr ’25
Vanaf 19:30 uur

Sonate in D majeur, Symfonie nr. 5, Strijkkwartet nr. 15678 - veel uitgevoerde muziekstukken hebben ongeveer dezelfde naam. Namen die vrijwel niks prijsgeven van wat we kunnen verwachten, maar pas op: achter een matige titel gaat vaak een meeslepende muziekserie schuil! Helden met een bewogen levens, scherpe plottwists, adembenemende climaxen, een verrassend slot... Deze vierdaagse Engelstalige cursus geeft je grip op drie van de meest populaire vormen waarin muziek aan ons wordt gepresenteerd: symfonieën, sonates en kwartetten. Geen voorkennis nodig!

WOE 12 MAA 2025
De elementen van de muziek
Wat maakt dat muziek fijn is om naar te luisteren? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de bouwstenen waar ieder muziekstuk uit bestaat. Vervolgens zoomen we in op de vraag: waarom zijn de symfonie, de sonate en het kwartet zulke populaire vormen voor muziekstukken?

WOE 19 MAA 2025
De symfonie, de sonate en het kwartet
De populairste vormen voor muziekstukken hebben meer gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Deze avond leer je alles over de spannende ontrafeling van de muzikale draad in de symfonie, de sonate en het kwartet.

WOE 26 MAA 2025
De hoofdstukken van het muzikale verhaal
Tijd om de kennis in de praktijk te brengen! Een muzikale marathon; zo zou je deze avond kunnen noemen. Een grote stapel favoriete stukken passeert de revue en je wordt uitgedaagd om de meest lonende luisterstrategie te bepalen.

WOE 2 APR 2025
Een blik op de grote lijn
De symfonie, de sonate en het kwartet zijn eigenlijk niet één verhaal, maar een serie! Deze avond zoomen we uit om de grote lijn van composities te bekijken en ontdekken we welke grootse ideeën, leuke verrassingen en verborgen boodschappen hierin verstopt zitten.