© Jim Herrington

Early James

Voor fans van Tom Waits en Van Morrison
Americana Mondays
ma 4 nov ’24 20:15 uur
ma 4 nov ’24
20:15 uur

Early James, geboren als Frederic James Mullis Jr., groeide op in Troy, Alabama, een kleine stad met een rijke muziekgeschiedenis. Vanaf jongs af aan luisterde hij naar verschillende muziekstijlen, zoals blues, folk en rock 'n' roll, die zijn muzikale ontwikkeling sterk beïnvloedden. Op vijftienjarige leeftijd begon hij gitaar te spelen en zijn eigen nummers te schrijven, geïnspireerd door artiesten als Bob Dylan, Hank Williams en Tom Waits. Zijn unieke stem en emotionele intensiteit trokken snel de aandacht van lokale muziekliefhebbers. Na de middelbare school besloot Early James zijn geluk te beproeven in de grotere muzieksteden van het zuiden. Hij ging naar Birmingham, waar hij volop deel uitmaakte van de bloeiende muziekscene. Daar ontmoette hij Dan Auerbach, en the rest is history...

Toen Dan Auerbach van The Black Keys een optreden van Early James bijwoonde, markeerde dit het begin van een veelbelovende carrière. Auerbach was erg onder de indruk van de uit Alabama afkomstige singer-songwriter en tekende hem voor zijn Easy Eye Sound-label. Early James' debuutalbum 'Singing for My Supper' volgde snel, net als de lovende reacties. De vruchtbare samenwerking tussen James en Auerbach zette zich na de release van 'Singing For My Supper' voort met de productie van James' tweede album, 'Strange Time To Be Alive'. Dit album valt op door de doorleefde stem van Early James; rauw en soulvol, met invloeden van jazz en roots die door de nummers verweven zijn. Een must-hear voor de liefhebber, en natuurlijk vooral live.

Americana Mondays Card

Krijg je geen genoeg van Americana Mondays? Bestel dan de Americana Mondays Card! Je bestelt hiermee 10 tickets voor €100. Dat is €50 korting ten opzichte van losse tickets!

Op de Americana Mondays Card zit een unieke code, waarmee je voorafgaand aan het concert een ticket boekt op onze website. De kaart zelf geeft geen toegang tot het concert. Belangrijk dus, dat je jouw ticket van tevoren bestelt. De Americana Mondays Card is geldig voor alle Americana Mondays en één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte.

Haal je de Americana Mondays Card op bij ons ticketbureau? Vergeet dan niet de bestelbevestiging mee te nemen. Laat je de kaart liever thuisbezorgen? Dat is mogelijk tegen een meerprijs.

Bestel de Americana Mondays Card