Paul Young

Voorprogramma: Tessa Belinfante
di 6 nov ’18
20:15 uur
  • di 6 nov ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
    Geweest

Zelden stond een artiest zo symbool voor een muzikaal tijdperk als Paul Young. De inmiddels 61-jarige zanger uit Luton liet in de tijd van de schoudervullingen, yuppen en de rubiks kubus menig tienerhart sneller kloppen met zijn zoetgevooisde stemgeluid en meeslepende ballades. Want wie playbackte er in de jaren tachtig op schoolfeesten niet de globale nummer 1 hit Love of the Common People of tranentrekker Everytime You Go Away eenvoudig mee?

Paul Young leert al op zeer jonge leeftijd piano en gitaar spelen. Na zijn schooltijd gaat hij aan de slag als automonteur en treed hij in de avonduren op met verschillende bandjes. Hoewel Young in die muzikale beginperiode vooral basgitaar speelt, kan hij zijn passie voor zingen niet verbergen. Een probleem: zijn favoriete stijl - soul - is in die tijd niet bepaald populair meer. Na een avontuur met de band Q-Tips, besluit de Brit het solo te proberen en weet met zijn debuutalbum No Parlez (1983) - met daarop onder meer de cover Love of the Common People - een perfecte mix van onvervalste blue-eyed-soul te combineren met moderne pop.

Opvolger The Secret of Association (1985) wordt een even groot succes met singles Everytime You Go Away en I'm Gonna Tear Your Playhouse Down als top-40-hits. In datzelfde jaar is Young een van de sterren achter Band Aid’s Do They Know It’s Christmas en zingt hij op Live Aid. Vier jaar later treed Young ook op tijdens het Nelson Mandela Tribute, waar hij het nummer Don’t Dream It’s Over van Crowded House nieuw leven inblaast. In 1991 scoort hij wederom een wereldhit met Sensa Una Donna dat hij met de Italiaanse ster Zucchero Fornaciari opneemt.


Voorprogramma

De naam Tessa Belinfante impliceert alsof het hier om een solo-project gaat, maar de rol van Philippe van Schil in het succes van de Larense schone is evident. Belinfante en Van Schil vormen een krachtig songschrijversduo, ruim tien jaar geleden ontstaan vanuit vriendschap en gedeelde muzikale interesses. Het resulteert in melancholische en optimistische liedjes, gebracht met kristalzuivere zang, ondersteund door dragende beats en bassen en spannend gitaarspel, zoals te horen op het in oktober vorig jaar verschenen debuut-album ‘Fly As We Fall’.

Tijdschema:
Muziekgebouw Eindhoven & foyers open: 19:00u
Grote Zaal open: 19:45u
Aanvang voorprogramma Tessa Belinfante: 20:15u
Pauze: 20:45u
Aanvang hoofdprogramma Paul Young: 21:00
Einde concert: 22:15 uur
Tijden onder voorbehoud
Bekijk Facebook event

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie