Lunchpauzeconcert

The Delta Piano Trio
do 1
maart
  • do 1 mrt
    12:30
    Kleine zaal
    Geweest


Kaarten voor de lunchpauzeconcerten kosten €2,- en kunt u kopen bij de garderobe op de dag van het concert. 

Auerbach - Triptych – This Mirror Has Three Faces"
Sjostakovitsj - Pianotrio nr 2
Auerbach - Pianotrio nr 1

Gerard Spronk viool
Irene Enzlin cello
Vera Kooper piano

De leden van het Delta Pianotrio komen uit Nederland, maar ontmoetten elkaar in Oostenrijk waar ze snel een sterk persoonlijk en muzikaal rapport ontdekten; een unieke en aanstekelijke vriendschap die gecommuniceerd wordt in de vreugde en intimiteit van hun optredens. Het Delta Piano Trio heeft uitgebreid opgetreden in Europa, Rusland, Israël, China, Zuid-Korea en de Verenigde Staten, met onder andere concerten op het Kamermuziekfestival van Salzburg, het New York Chamber Music Festival en in het Concertgebouw in Amsterdam; het trio won tevens eerste prijzen bij tal van internationale concoursen.

Ter gelegenheid van het verschijnen van hun tweede CD “The Mirror with Three Faces”, met werken van Dmitri Shostakovich en Lera Auerbach, geeft het Delta Pianotrio een bijzonder CD-release concert in Eindhoven.

De bekende Britse auteur en muziekcriticus Norman Lebrecht riep “The Mirror with Three faces” al uit tot CD van de week:
“ ...an instant eargrabber... Where Shostakovich blazed against the totalitarian state, Auerbach laments our present states of leaderless uncertainty. She’s a mature composer with a lot to say. Gerard Spronk, Irene Enzlin and Vera Kooper are the excellent trio
players, and Odradek’s new Italian studio sounds idyllic.”

© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten