Shorter Please!

Blue Note Club Sessions
za 3
februari
  • za 3 feb
    17:00
    Stadsfoyer
    Geweest

Wayne Shorter is één van de laatste nog levende iconen uit de pioniersjaren van de jazz. Hij was in het fameuze tweede quintet van Miles Davis en in Weather Report trendsetter in de jazz. Zijn eigen albums waaronder ‘Speak No Evil’ en ‘Night Dreamer’ staan vol tijdloze composities die nog even hip en avontuurlijk klinken als destijds. Het project Shorter Please! brengt die composities zoals Shorter ze bedoeld heeft: spannend en groovend. Met saxofonist Simon Rigter kent het project een frontman die niet imiteert, maar met een uitgebreide harmonische kennis, volle sound en strakke timing interpreteert. Daarmee is het avontuur - zo kenmerkend voor Shorters stijl - gewaarborgd. In de begeleiding tref je louter muzikanten aan die de passie voor Wayne Shorter delen.

Line up:
Simon Rigter - saxofoon
Karel Boehlee - piano
Marc Schenk - drums
Frans van Geest - bas

Elke zaterdagmiddag vanaf 16.00 klinkt live muziek in de Stadsfoyer! In de reeks Blue Note Club Sessions programmeren we elke zaterdag jazz & soul acts. Gevestigde namen en aanstormend talent.

Een bijzonder eerbetoon aan de legendarische saxofonist Wayne Shorter door top cats uit de hedendaagse jazz.
Barend Fransen
© Muziekgebouw Eindhoven
powered by Peppered
Cookies

We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.

Meer informatie sluiten