Simon van Boxtel
Chen, Ravel & Skrjabin

philharmonie zuidnederland

Skrjabins Prometheus

Dmitri Liss, dirigent
Jean-Efflam Bavouzet, piano
Michel Sluysmans, regie
Blauwe Uur, lichtkunstenaars
René van Zinnicq Bergmann en Sanne-Samina Hanssen, acteurs
Brabant Koor, koor
Theater aan 't Vrijthof, co-producent

Chen - Itinéraire d'une illusion (Wereldpremière!)
Ravel - Pianoconcert voor de linkerhand
Skrjabin - Prometheus ‘gedicht van vuur’

za 6 okt ’18
20:15 uur
  • za 6 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

Jean-Efflam Bavouzet soleerde tijdens het allereerste concert van philharmonie zuidnederland. Sindsdien keerde hij regelmatig terug als gastsolist bij het orkest. Nu schittert hij in Ravels befaamde Pianoconcert voor de linkerhand.

Het leed van de Eerste Wereldoorlog
Een meesterwerk boordevol jazzy elementen dat Ravel speciaal schreef voor Paul Witgenstein die in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm verloor. Voorafgaand hieraan klinkt een bijzondere internationale opdracht aan China’s meest vooraanstaande componist Qigang Chen. Het werk - Itinéraire d'une illusion - zal in aanwezigheid van de componist vanavond in Eindhoven de wereldpremière beleven!

Music & Light

Ruim 100 jaar geleden droomde Alexander Skrjabin van een symfonie van licht als tegenhanger van een symfonie van klank. Wat destijds een droom was, wordt bij philharmonie zuidnederland werkelijkheid. In Prometheus creëert het orkest samen met het Blauwe Uur en Toneelgroep Maastricht één overrompelende totaalervaring van klank, licht, kleur en toneel.

Itinéraire d’une illusion is een compositieopdracht van Carnegie Hall New York, China National Centre for the Performing Arts Beijing, philharmonie zuidnederland, Philharmonie de Paris en L’Orchestre national du Capitole de Toulouse.

Blauwe uur - philharmonie zuidnederland

Dit concert maakt deel uit van de reeks i-Classics concerten.


 

De visualisering bij Skrjabins Prometheus wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van philharmonie zuidnederland. Het optreden van Jean-Efflam Bavouzet wordt mogelijk gemaakt door het Partnerprogramma van de Vrienden van philharmonie zuidnederland


 
Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie