Simon van Boxtel
Victorova, Szymanowski & Sjostakovitsj

philharmonie zuidnederland

Sjostakovitsj versus Stalin

Dmitri Liss, dirigent
Alena Baeva, viool

Victorova - Quinlong Azure Dragon (Nederlandse première)
Szymanowski - Vioolconcert nr 1
Sjostakovitsj - Symfonie nr 10

za 27 okt ’18
20:15 uur
  • za 27 okt ’18
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De zeer geliefde chef-dirigent en een violiste die volgens het Eindhovens Dagblad ‘van het kaliber Janine Jansen’ is. Ingrediënten voor een programma dat onder je huid gaat zitten. Bovendien dirigeert Liss het werk dat hem het meest na aan het hart ligt: de Tiende Symfonie van Sjostakovitsj.

Het werk ging kort na de dood van Stalin in première en bevat een cynisch portret van de dictator: intense muziek die getuigt van het leed dat Sjostakovitsj onder diens terreur heeft ondergaan. Victorova schrijft daarentegen ‘muziek die klinkt als een echo van verre werelden’. Net zo sprookjesachtig als het meesterlijke Vioolconcert van Szymanowski.

Tijdens dit concert kun je bij Sjostakovitsj’ Tiende Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Alena Baeva

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

‘Gaaf, groots en meeslepend’

het Eindhoven Dagblad over de Sjostakovitsj-uitvoeringen van Liss
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie