Messiaen

philharmonie zuidnederland

Turangalîla-Symfonie: lofzang op de liefde

Dmitri Liss, dirigent
Roger Muraro, piano
Nathalie Forget, ondes-Martenot

Wagner - Uit Tristan und Isolde: Prelude und Liebestod
Messiaen Turangalîla - Symfonie

zo 20 jan ’19
14:15 uur
  • zo 20 jan ’19
    14:15 uur
    Grote zaal
  • Prijs is exclusief €2 servicekosten per ticket, bij een keuzeabonnement (ten minste 4 concerten) komen de servicekosten te vervallen. Meer info

De wondere wereld van de Oosterse mystiek en de liefde die Wagner opriep in zijn Tristan und Isolde: het waren dè inspiratiebronnen voor Olivier Messiaen om zijn overdonderende en immens bezette Turangalîla-Symfonie te schrijven. Een extatische symfonie in tien delen die uitgroeide tot het meest imposante werk van de twintigste eeuw. Waarom dat zo is, ervaart u alleen door deze klankkathedraal zelf te ondergaan. En dat met Messiaenspecialist Roger Muraro en een orkest dat in alle geledingen excelleert. Een must see en must hear pur sang!

Tijdens dit concert kun je bij Messiaens Turangalîla-Symfonie gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.


Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

een pure, sensuele klankschoonheid

Messiaens Turangalîla
Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie