Simon van Boxtel
za 6 apr ’19 20:15 uur
MacMillan & Berlioz

philharmonie zuidnederland

Berlioz’ Symphonie fantastique

Dmitri Liss, dirigent
Dominique Vleeshouwers, slagwerk

MacMillan - Veni, Veni, Emmanuel
Berlioz - Symphonie fantastique

za 6 apr ’19
20:15 uur
  • za 6 apr ’19
    20:15 uur
    Grote zaal
  • Excl. €2 servicekosten per ticket m.u.v. keuzeabonnement

De eerste uitvoering ooit van de Symfonie fantastique was een ramp. Net zoals Berlioz’ uiteindelijke huwelijk met de actrice die de aanleiding was voor deze uitbarsting van wanhopige verliefdheid. Inmiddels behoort deze eerste autobiografische symfonie ooit tot het beste wat de Franse negentiende eeuw heeft voortgebracht.

Veni, Veni, Emanuel is overigens net zo indrukwekkend en net zo autobiografisch. Het eerste slagwerkconcert van MacMillan heeft in Dominique Vleeshouwers, in 2014 winnaar van het Tromp Concours, een solist die inmiddels de hele wereld over reist.

Tijdens dit concert kun je bij Berlioz’ Symphonie fantastique gebruik maken van Wolfgang. Wolfgang is een smartphone-app voor klassieke muziek, die tekst en uitleg biedt bij de opgevoerde werken. Met Wolfgang ervaar je de rijkdom van klassieke muziek als nooit tevoren. Klik HIER voor meer informatie.

Om de wachttijd bij de bar tot een minimum te beperken geldt bij dit concert een 'portemonneeloze pauze'. U betaalt uw pauzedrankje vooraf bij het bestellen van uw entreebewijs. Zo geniet u langer van uw gezelschap en uw drankje!

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Meer informatie